Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding in onderzoek naar beroving pakketbezorger

Gepubliceerd op:

Heerhugowaard - De politie heeft in het onderzoek naar de beroving van een pakketbezorgster op de Toermalijn op 7 september, een 24-jarige vrouw uit de gemeente Medemblik aangehouden. De vrouw is tevens de pakketbezorgster die melding maakte van de beroving. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Detailopname surveillancewagen

Op 7 september alarmeerde de vrouw de politie dat zij rond 11:00 uur op de Toermalijn in haar bestelbus was bedreigd en daarna meegenomen naar een andere locatie waar de bus zou zijn leeggehaald. Verschillende eenheden hebben in de omgeving gezocht, maar verdachten zijn niet aangetroffen. De recherche in Alkmaar startte direct een onderzoek.

Gedurende dit onderzoek is het vermoeden ontstaan dat aangever mogelijk zelf een rol heeft gespeeld in de beroving. Dat heeft op 20 september geleid tot aanhouding van de vrouw op verdenking van diefstal en verduistering in dienstbetrekking. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit sinds haar aanhouding vast. Op 6 oktober beslist de raadkamer van de rechtbank over de voortzetting van haar voorlopige hechtenis.

In het kader van het lopende onderzoek worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Lees hier de eerdere berichtgeving.

2021186942