Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanrijding politiebus en voetganger Klaprozenweg

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op zondagavond 10 oktober heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een politiebus en een voetganger op de Klaprozenweg. Een 19-jarige voetganger is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis afgevoerd. De Rijksrecherche doet in samenwerking met de eenheid Midden-Nederland onderzoek naar het voorval.  

Rond 21:45 uur is een politieagent in een opvallende politiebus op weg naar een melding in Amsterdam Noord. Op het kruispunt Klaprozenweg met de M.S. van Riemsdijkweg rijdt de politiebus over de busbaan. Het kruispunt is voorzien van in werking zijnde verkeerslichten. Ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats vindt er een aanrijding plaats tussen de politiebus en de voetganger. De politieagent verleent eerste hulp aan het aangereden slachtoffer en niet veel later is de ambulance ter plaatse om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren.

De Rijksrecherche doet, zoals gebruikelijk bij een incident waar een politievoertuig bij betrokken is, onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dit doen zij in samenwerking met de Forensische Opsporing Verkeer van de eenheid Midden-Nederland. Zo onderzoeken zij het politievoertuig op sporen, stellen zij voertuigdata veilig om te bepalen welke signalen de politiebus voerde en met welke snelheid deze reed en onderzoeken zij of één van de betrokkenen een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Ook wordt de politieagent die het voertuig bestuurde gehoord en neemt de recherche getuigenverklaringen mee in het onderzoek.