Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugsdealer aangehouden

Gepubliceerd op:

Maarssen - Op woensdagavond werd er aan de Bloemstede in Maarssen een man aangehouden die ervan wordt verdacht te handelen in verdovende middelen. Daarnaast is het huis van de verdachte doorzocht en werden er wapens en drugs gevonden.

aanhouding, logo, Foto: Korpsmedia politie

De verdachte was al langere tijd in beeld bij de wijkagenten, maar de zaak kwam in een stroomversnelling door anonieme meldingen. Dankzij alertheid van de politie en aanwijzingen uit de meldingen kon de verdachte op heterdaad worden aangehouden.

Kort na de aanhouding is er in het huis waar hij woont bewijs gevonden dat wijst op drugshandel. Naast verschillende soorten drugs en verpakkingen, werden er ook een grote hoeveelheid contant geld en een wapen gevonden. Een uniek vervoersmiddel, dat herkenbaar was voor de verdachte en gebruikt werd tijdens deals, is ook in beslag genomen.

Melden helpt!

Als u het vermoeden heeft dat er illegale dingen gebeuren in uw omgeving, meld dit dan bij de politie. Illegale praktijken zorgen namelijk voor veel veiligheidsrisico’s in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan criminelen die met regelmaat langs komen, maar ook brandgevaar door een drugslab of kwekerij.

Genoeg redenen om aan de bel te trekken als u iets verdachts ziet. Ook in deze zaak blijkt weer dat (anonieme) meldingen enorm kunnen helpen in een zaak.

Hoe herkent u zulke situaties?

Er zijn veel tekenen die kunnen wijzen op drugscriminaliteit. Bijvoorbeeld een constante aanloop van verschillende mensen die anders nooit in de buurt komen. Of mensen die kort naar binnen gaan bij een huis en snel weer weg gaan. Dit kan allemaal bijdragen aan een onveilig gevoel in de wijk.

Anoniem melden

We begrijpen dat het lastig is om een melding te maken over iemand die u kent. Weet dat u altijd terecht kunt bij M, om anoniem een melding te doen.

Uw melding wordt dan doorgegeven aan de politie, zonder dat er informatie te herleiden is naar de melder. U kunt daarvoor bellen met 0800-7000 of een melding doen op www.meldmisdaadanoniem.nl