Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident Hakfort, meerdere kogelgaten in woning; Amsterdam Zuidoost

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op zaterdag 16 oktober is er op de parkeerplaats aan de flat Hakfort geschoten waarna een dag later kogelinslagen in een woning in de flat zijn aangetroffen. Er zijn geen gewonden gevallen. De recherche is op zoek naar getuigen die meer weten over dit schietincident.

Omstreeks 07.40 uur ‘s ochtends krijgen agenten een melding van een schietincident op de parkeerplaats bij de flat Hakfort. Meerdere buurtbewoners horen schoten in de omgeving en zien vervolgens twee personen vluchten in de richting van het fietspad Huntum. Vervolgens zouden ze in een voertuig zijn gestapt en weggereden in onbekende richting. Ter plaatse doen agenten onderzoek en treffen geen verdachten, slachtoffers of sporen aan.

Op zondag 17 oktober omstreeks 10.30 uur ‘s ochtends komt een melder naar het politiebureau Bijlmermeer. Er blijken meerdere kogelgaten in een woning in de flat in Hakfort te zitten. Medewerkers van Forensische Opsporing, recherche en hondengeleiders komen ter plaatse en hebben sporen veiliggesteld.

De recherche komt graag in contact met getuigen die meer weten over het schietincident. Weet u meer over de aanleiding tot het schietincident? Of heeft u informatie over de verdachten?

Neem dan alstublieft contact met ons op.