Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Let op uw snelheid op gladde polderwegen

Gepubliceerd op:

Hulst - Vanwege het oogstseizoen ligt er op de polderwegen regelmatig modder op de weg. Door boeren moeten er borden geplaatst worden langs de wegen, zodat verkeersdeelnemers attent gemaakt worden op mogelijke gladheid die veroorzaakt wordt door modder afkomstig van boerenland.

In de laatste week worden dergelijke borden kennelijk weggehaald door onbekenden. Verschillende boeren in de omgeving van Hulst hebben aangegeven dat de borden gestolen worden, ook bij de politie zijn meldingen gedaan.

De politie waarschuwt weggebruikers om, met name in deze tijd waarin de modder gladheid kan veroorzaken op de wegen, extra alert te zijn en hun snelheid op de betreffende polderwegen aan te passen aan de situatie. Als u bekend bent op een bepaald stuk weg, dan bestaat de neiging om daar net wat harder te rijden dan verstandig is. Zorg ervoor dat u niet verrast wordt, ook als er geen borden staan.

Bent u het slachtoffer geworden van de diefstal van ‘modderborden’, meld dit dan bij de politie. U bent wettelijk verplicht om bij werkzaamheden de borden langs de weg te plaatsen. Als ze er niet staan kunt u hiervoor een boete krijgen.