Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Acht ‘supporters’ FC- Twente aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Gepubliceerd op:

Leeuwarden - Politie heeft de verdachten ambtshalve vervolgd omdat het gewonde slachtoffer geen aangifte wilde doen.

Voetbal in het net

Tijdens de voetbalwedstrijd SC Cambuur tegen FC-Twente in Leeuwarden, op zaterdag 28 augustus, heeft er een incident plaatsgevonden in het veiligheidsvak tussen supporters van FC-Twente. Een veiligheidsvak is een omheinde locatie buiten het voetbalstadion waar de catering voor de uitsupporters wordt verzorgd. Een persoon werd op een gegeven moment meerdere malen belaagd door acht mannen. Door de aanwezige stewards en beveiligers is meteen ingegrepen. 
De belaagde man heeft zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen en kon daarna naar huis om te herstellen. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen. 

Ambtshalve vervolgen

Dit (voetbal)geweld is onacceptabel en daarom werd besloten om deze openlijke geweldpleging ambtshalve te vervolgen. Er is een onderzoek gestart naar de acht verdachten om de aanleiding en de toedracht te achterhalen. Afgelopen week zijn alle acht verdachten aangehouden en gehoord. Het betreffen mannen met leeftijden tussen de 20 en 30 jaar woonachtig in Enschede, Haaksbergen Hengelo en Twenterand. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. 

Gezamenlijke aanpak voetbalgeweld

Zowel politie, het Openbaar Ministerie, KNVB, gemeente Enschede en FC-Twente hebben als uitgangspunt dat voetbalvandalisme en -geweld aangepakt moet worden. 

Voor meer informatie over voorkomen voetbalvandalisme


2021405351