Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee verdachten op heterdaad aangehouden voor overval belwinkel Binnenhof

Gepubliceerd op:

Amstelveen - Twee verdachten zijn op vrijdagmiddag rond 12.15 uur aangehouden voor een overval die enkele minuten daarvoor had plaatsgevonden op een belwinkel aan het Binnenhof. Er is niemand gewond geraakt en de buit is in de omgeving aangetroffen evenals de mogelijk gebruikte wapens. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Rond 11.30 uur komen er diverse meldingen binnen bij het Operationeel Centrum van een gewapende overval bij een belwinkel. Twee jongens met bivakmutsen op komen met een vuurwapen en een mes de telefoonwinkel binnen en bedreigen het winkelpersoneel en klanten in de winkel. De verdachten gaan er uiteindelijk vandoor met twee tassen vol met telefoons en vluchtten weg op een scooter. Er wordt direct een melding voor Burgernet aangemaakt met het signalement van de twee verdachten. Er melden zich meerdere getuigen bij het Operationeel Centrum met waardevolle informatie. De politiehelikopter en meerdere politie-eenheden gaan op zoek naar de verdachten en weten in de Traviatastraat twee mannen aan te houden die voldoen aan het signalement. De verdachten worden door meerdere agenten onder schot gehouden en kunnen vervolgens worden aangehouden.

In de omgeving is een scooter, een vuurwapen en een tas vol met telefoons aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn minderjarig. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord. Bent u getuige geweest of heeft u camerabeelden van de omgeving? Via onderstaande tipformulier kunt u beelden ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam.