Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongen beroofd van spullen in Utrecht, politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Utrecht - Onderweg naar huis werd een 14-jarige jongen door twee personen op een scooter beroofd van zijn spullen. Een derde persoon sprak de straatrovers tijdens de beroving aan. De politie is - onder andere - op zoek naar deze belangrijke getuige.

Politieauto met zwaailicht in de nacht

Het is net na middernacht als een de 14-jarige jongen over de Poortstraat in Utrecht naar huis fietst. Hij stopt dan bij een stoplicht op de kruising met de Biltstraat en wil oversteken. Op dat moment komt er over de Biltstraat uit de richting van het centrum een scooter aanrijden met twee jongemannen daarop. De mannen bedreigen het slachtoffer met twee steekwapens en eisen zijn spullen. Terwijl dat allemaal gebeurt komt er een derde persoon aanfietsen. Hij lijkt een van de straatrovers aan te spreken. Hij vraagt wat hij aan het doen is.

Het slachtoffer weet dan, nadat hij zijn spullen heeft afgegeven, te ontkomen.

Signalement
De bestuurder van de scooter heeft een getinte huid is ongeveer 16 jaar en droeg een winterjas met een geel bandje bij de hals, mogelijk van het merk Parajumper. Hij droeg een bivakmuts en een capuchon over zijn hoofd. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een normaal postuur.

De bijrijder sprak mogelijk met een Marokkaans accent, had een capuchon op en is ongeveer 1.85 meter. Ook hij is ongeveer 16 jaar oud.

Iets gezien?
Ben jij de jongeman die een van de straatrovers aansprak, of heb je meer gezien van deze straatroof?  Meld dat dan bij de politie. Ook camerabeelden uit de omgeving van de kruising van de Poortstraat met de Biltstraat waarop mogelijk de straatroof te zien, ontvangen we graag via onderstaand tipformulier. Melden kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.