Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie mishandelden man in Eindhoven en wie stal geld uit een offerblok?

Gepubliceerd op:

Eindhoven, Uden, Hooge-Mierde - Een man werd ogenschijnlijk vanuit het niets en zonder enige aanleiding zwaar mishandeld in Eindhoven. In Bureau Brabant vragen we maandag 13 september uw hulp in deze zaak. Maar ook zoeken we een man die diefstallen pleegde uit een kapel in Uden en aandacht voor een geval van spoofing in Hooge Mierde; nep bankmedewerkers ontfutselen iemands bankpas en pincode.

Bureau Brabant

Zware mishandeling
Eindhoven – Het 33-jarige slachtoffer zit op zaterdagavond 8 mei in het Severijnpark op een bankje zitten met uitzicht op het Beatrixkanaal. Terwijl hij wacht op een vriend waarmee hij heeft afgesproken krijgt hij uit het niets ineens een harde trap tegen zijn linkerschouder. Hij valt van het bankje en krijgt dan nog trappen tegen zijn hoofd en tegen zijn rug. Dan hoort hij iemand in de verte iemand roepen en de mishandeling stopt. Zijn twee belagers rennen weg. De getuige is een man van ongeveer 60 jaar oud die zijn hond uitliet. Het slachtoffer en de getuigen spreken elkaar nog, maar helaas blijft de getuige onbekend. We komen graag met hem in contact. Het slachtoffer blijkt blijvend letsel aan zijn schouder aan de mishandeling te hebben overgehouden. In onze uitzending reconstrueren we de gebeurtenissen.

Spoofing
Hooge-Mierde - Op woensdag 26 mei 2021 rond 16:00 uur wordt een oudere man uit Hooge Mierde thuis telefonisch benaderd door een onbekend persoon die zich voordoet als een bankmedewerker. Deze zgn. bankmedewerker weet door middel van oplichting de pincode van de bankpas te ontfutselen. Dezelfde dag komt een man de bankpas bij slachtoffer thuis ophalen. Vervolgens wordt die dag een groot geldbedrag van de rekening van het slachtoffer afgeschreven. We zijn dringend op zoek naar de identiteit van de man die de bankpas kwam halen. We hebben foto’s van hem. Herken je hem, in combinatie met zijn kleding, of heb je hem misschien zien vertrekken met een voertuig? Weet je waar we hem kunnen vinden?
Neem contact op

Diefstal geld uit offerblok
Uden - Maar liefst drie maal werd er door dezelfde man geld uit het offerblok van de Kruisherenkapel aan het Lieve Vrouwenplein in Uden gestolen. Dat gebeurde op 08 januari, 08 maart en 14 april 2021. Hij hengelt het geld uit het offerblok met iets wat lijkt op een tie-rip, met mogelijk een plakstrip eraan. Het zijn dan misschien geen grote bedragen die er zijn weg gehengeld, maar de verontwaardiging is groot. We willen dus heel graag weten wie deze man. Herkent u hem, laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot dinsdagmiddag elk uur herhaald.