Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Ramkraak bij speelgoedwinkel

Op het Koningin Julianaplein hebben nog onbekende daders vrijdagavond 10 september de pui van een speelgoedwinkel geramd met een busje. Zij gingen er met een nog onduidelijke buit vandoor. Het busje werd later op de avond aangetroffen in Den Haag.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, logo, slogan, waakzaam, dienstbaar, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Omstreeks 21.30 uur kwamen bij de politiemeldkamer meerdere telefoontjes binnen dat er bij de speelgoedwinkel een ramkraak gaande was. Door getuigen waren twee mannen met een wit busje gezien die de pui ramden. Van het busje was ook een kenteken gezien. Direct gingen agenten richting het winkelcentrum en werd het kenteken en de omschrijving van het busje doorgegeven aan de surveillerende eenheden in de omgeving. Er werd enige tijd een busje gevolgd, met hulp van de politiehelikopter, maar dit bleek niet het betrokken voertuig te zijn. Dat werd later op de avond aangetroffen op de Soesterbergstraat in Den Haag.

In de speelgoedwinkel is sporenonderzoek verricht, de recherche onderzoekt de zaak. Het is vooralsnog onduidelijk of, en zo ja, wat er is weggenomen. Heeft u vrijdagavond in de omgeving van het Koningin Julianaplein iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben? Heeft u gezien waar de verdachten na het parkeren van het busje op de Soesterbergstraat naartoe zijn gegaan? Dan komt de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.