Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw beroofd in Baarn: getuigen gezocht

Gepubliceerd op:

Baarn - Zaterdagavond 11 september rond 22.30 uur is op het Stationsplein in Baarn een 63-jarige vrouw beroofd door een aantal jongens in donkere kleding en met capuchons op. De jongens zijn vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. Opvallend is dat die avond meerdere meldingen binnen zijn gekomen van mensen die in het centrum van Baarn een groepje jongens met hetzelfde signalement. De politie zoekt getuigen van de beroving en mensen die het groepje zaterdagavond in Baarn hebben gezien.

Het slachtoffer had net haar fiets gepakt bij het station en begon aan een fietsritje naar huis.

Ongeveer ter hoogte van het bevrijdingsmonument kwamen er drie jongens op haar afrennen waardoor ze van haar fiets viel. De jongens begonnen aan de handtas te trekken die aan het stuur van de fiets hing. Toen de vrouw dat probeerde te verhinderen, kreeg ze een trap tegen haar been. De vrouw bleef gillen en schreeuwen. Het lukte de jongens niet om de handtas van het stuur te krijgen maar wel om enige goederen uit de handtas te halen. Daarna gingen ze vandoor in onbekende richting. De vrouw zag toen nog een vierde jongen staan.

Agenten vonden later spullen van de vrouw terug in het parkje.

Meerdere meldingen van opvallend groepje
Opvallend is dat die avond meerdere meldingen zijn binnengekomen van jongens met donkere kleding en capuchons op die rondliepen in het centrum van Baarn en opvallend gedrag vertoonden. De politie onderzoekt of er een link is tussen deze meldingen en de straatroof.

Heeft u informatie over deze zaak?
De politie is op zoek naar getuigen van het straatroof op het Stationsplein en mensen die zaterdagavond in het centrum van Baarn een groepje van drie à vier jongens met donkere kleding en capuchons is opgevallen.

U kunt uw informatie op verschillende manieren met ons delen

  • Via het tipformulier onder aan deze pagina
  • Via het politietelefoonnummer 0900 8844
  • Via meldmisdaadanoniem.nl wanneer u liever anoniem uw informatie deelt: 0800-7000.