Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

270.000 euro aangetroffen bij integrale controles opslaglocaties

Gepubliceerd op:

Breda - Op dinsdag 14 september is een groot aantal boxen gecontroleerd in opslaglocaties in de gemeente Breda. Deze controles vonden plaats in samenwerking tussen de gemeenten, politie, Douane, en de NSSA (branchevereniging van verhuurders van opslagruimten).

aangetroffen geld bij controle

Op een van de locaties werd dankzij de scherpe neus van een geldhond in een box bijna 270.000 euro gevonden. Het was de laatste box die door handhavers van de gemeente, politieagenten en Douane gecontroleerd werd. Het geld is in beslag genomen, de recherche doet onderzoek naar de herkomst van het enorme geldbedrag.

Burgemeester van Breda, Paul Depla, over deze resultaten: “Wederom tonen we aan dat we met deze acties kunnen tegengaan dat opslagruimten voor criminele doeleinden gebruikt worden. Ook dit keer was er een goede samenwerking met de verhuurders en de andere partners. En dat is heel belangrijk, want alleen samen staan we sterk tegenover de georganiseerde criminaliteit.”

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal

Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

Baroniegemeenten werken samen in het BIT

Deze actie vond plaats onder het Baronie Interventieteam (BIT). Hierin werken de gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert samen in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Komend jaar vinden er in de Baronie vaker integrale controles plaats. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.