Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vanavond in Team West: vuurwerkbom bij woningen Den Haag

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Nieuwerkerk aan den IJssel - Zoetermeer - Vanavond in Team West besteden we onder andere aandacht aan een vuurwerkbom in Den Haag. Twee voordeuren en twee auto’s raakten daarbij zwaar beschadigd. We tonen camerabeelden van een verdachte van bankpasfraude, waarbij het slachtoffer voor meer dan 2 ton is opgelicht. Daarnaast tonen we camerabeelden van een beroving in Zoetermeer.

Ontploffing Mijtensstraat | Den Haag                                                                               
Op zaterdag 5 juni rond 05.10 uur werd er in de Mijtensstraat in Den Haag bij een voordeur van een woning een vuurwerkbom afgestoken. Bij deze ontploffing raakten twee voordeuren en twee auto's zwaar beschadigd. Op Snapchat verschenen beelden van deze ontploffing. De beelden zijn gemaakt door de dader. De bewoners hebben geen idee uit welke hoek deze actie komt. In de uitzending worden de Snapchatbeelden getoond.

Bankfraude| Nieuwerkerk aan den IJssel                                                               
Begin dit jaar werd een inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel het slachtoffer van bankfraude. Het 66-jarige slachtoffer kreeg een valse brief van de ABN AMRO met daarin een valse QR-code. Bij het scannen van deze valse code kwam het slachtoffer op een nepwebsite van de bank. Zogenaamd in opdracht van de bank knipte het slachtoffer zijn bankpas doormidden en werd deze door een koerier opgehaald. Na enige tijd werd het slachtoffer door de afdeling fraude van de echte bank gebeld met de mededeling dat er voor ruim 230.000,-  euro van zijn rekening was gehaald. Dit bedrag werd opgenomen en/of uitgegeven. Onder andere bij een juwelier in Rotterdam en Breda en bij een kledingwinkel. Ook is geld uitgegeven bij een Mediamarkt. In de uitzending worden camerabeelden getoond van een verdachte die een aankoop deed met de bankpas van het slachtoffer.

Straatroof | Javalaan Zoetermeer                                                                   
Op donderdagavond 6 mei rond 06.00 uur wordt een jonge vrouw op het station Javalaan in Zoetermeer door een man van haar mobiele telefoon beroofd. Na de beroving rent de man weg in de richting van de Sumatra. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachte.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 15 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald.