Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie mist katalysatoren en/of een reciprozaag?

Gepubliceerd op:

Groede - De politie is op zoek naar de eigenaar/eigenaars van katalysatoren en een reciprozaag die in de nacht van woensdag op donderdag werden aangetroffen bij twee aangehouden verdachten.

Omstreeks 02.30 uur zien surveillerende agenten op de Havendijk in Groede een auto slingerend over de weg rijden. Omdat deze rijstijl de indruk geeft dat de bestuurder mogelijk onder invloed rijdt, besluiten de agenten het voertuig aan de kant te zetten en te controleren.

Katalysatoren en een reciprozaag
De bestuurder, een man van 47 met een onbekende woonplaats, kan zijn rijbewijs niet laten zien, dus de agenten kijken in hun systemen om na te gaan of de man wel een rijbewijs heeft. Dat blijkt zo te zijn. In de auto hangt een hennepgeur, dus de agenten vragen of ze in de auto mogen kijken. De inzittenden geven hier toestemming voor, want ze hebben niets te verbergen. In het dashboardkastje vinden de politiemensen een kleine hoeveelheid hennep. De bijrijder, een 39-jarige man uit Enschede, geeft aan dat de hennep van hem is.

Wanneer ze verder kijken in de auto treffen ze een tas gevuld met gereedschap, een reciprozaag en een tweetal katalysatoren aan. De mannen kunnen niet verklaren hoe ze aan de spullen komen. Ze worden aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling en gaan naar een politiecellencomplex. Daar worden de mannen ingesloten. Ze zitten nog vast. Donderdag mogen ze een verklaring afleggen. Alle aangetroffen goederen, inclusief de auto, zijn in beslag genomen door de politie.

Wie is de eigenaar?
De politie is nu op zoek naar de eigenaar/eigenaars van, met name, de twee katalysatoren en de reciprozaag. Vermoedelijk zijn deze van diefstal afkomstig. Wanneer u dergelijke goederen mist wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of via What’s App (06-1220706). Vergeet bij uw contact niet het zaaknummer te vermelden. Dat is: 2021-247859.