Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE Politie zoekt beeldmateriaal na dodelijk steekincident

Laatst gewijzigd op:

Almelo - De politie is op zoek naar beeldmateriaal na een steekincident aan de M.th. Steynstraat in Almelo. Daarbij zijn twee personen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer raakte gewond. Even na het incident werd een 28-jarige man uit Almelo aangehouden. Het onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers loopt nog.

politie

Uiteraard loopt er een groot politieonderzoek naar het incident. Beelden kunnen daarin een essentiële rol spelen. Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel vragen we om beelden van vrijdagochtend uit te kijken. Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Tips doorgeven en beelden uploaden kan ook via onderstaand formulier. 

Snel op locatie

De politie kreeg iets na 09:00 uur melding van een steekincident. Meerdere politievoertuigen zijn direct naar het incident gegaan en waren binnen enkele minuten op locatie. De aangehouden verdachte stond op dat moment met een kruisboog op het balkon. Met die kruisboog is op omstanders geschoten. Agenten hebben het vuurwapen gebruikt. Vanwege de dreigende situatie riep de politie korte tijd op om niet naar de locatie te komen.

Met hulp van het arrestatieteam is de verdachte uiteindelijk aangehouden. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Grondig onderzoek 

Uiteraard snapt de politie dat er veel vragen zijn over het incident. Deze vragen zijn niet allemaal direct te beantwoorden. Het onderzoek in dit soort heftige incidenten moet grondig gebeuren en kost tijd.

De Rijksrecherche doet vanzelfsprekend onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen.

 

UPDATE

Voortzetten van onderzoek ter plaatse

Het politieonderzoek naar het incident aan de M. th Steynstraat is nog steeds in volle gang. Er wordt uitvoerig forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict. Dit onderzoek richt zich op het veiligstellen van sporen. Die sporen helpen ons om een beeld te vormen van wat zich precies heeft voorgedaan. Dat is minutieus werk en kun je maar één keer goed uitvoeren. Alhoewel dit noodzakelijk is snappen we dat dit tot veel overlast kan leiden. Mensen kunnen niet naar hun eigen huis en zijn elders ondergebracht of opgevangen. Naast wat er is gebeurd is heeft dit extra impact op hen. We vragen hun begrip voor deze situatie en het belang van dit forensische onderzoek.

Identiteit van de slachtoffers

Het onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers is inmiddels afgerond. De twee overleden slachtoffers betreffen een vrouw van 70 jaar oud en een vrouw van 52 jaar oud. Beiden afkomstig uit Almelo. Het gewonde slachtoffer dat is opgenomen in het ziekenhuis is een vrouw 33 jaar oud uit de gemeente Rijssen.


^SV / RV 2021436529