Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geen gewonden bij schietincident na achtervolging in Maastricht

Gepubliceerd op:

Maastricht - Rond 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident bij een achtervolging in de buurt van het Sterreplein in Maastricht. De gealarmeerde agenten reden op de Boschstraat beide auto’s klem. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau en twee personen zijn aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.

Verdachte geboeid

Diverse melders gaven aan dat twee auto’s elkaar met hoge snelheid volgden en dat tijdens deze achtervolging schoten werden gehoord. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Duidelijk is dat de achterste auto de voorste auto een aantal keren heeft geramd. Bij het incident raakte niemand gewond.

De Boschstraat is tijdens het onderzoek afgesloten voor alle verkeer. De politie doet onderzoek in de Boschstraat en op het Sterreplein.

Update 17/9/2021

Eerder werd gesproken over twee aangehouden verdachten. Vandaag is bekend gemaakt dat in totaal vijf personen zijn aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij dit schietincident. Deze vijf verdachten zijn mannelijk en woonachtig in Maastricht. Twee verdachten zijn 21 jaar, de andere verdachten 26, 30 en 32 jaar. Het is nog onduidelijk wie welke rol bij dit incident heeft gehad. De politie doet hier onderzoek naar.

Was u getuige van de achtervolging en het schietincident? Of heeft u camerabeelden? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000