Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Veel schade door plofkraak Sperwerlaan

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op de Sperwerlaan heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 september een plofkraak plaatsgevonden. De plofkraak heeft grote schade veroorzaakt aan de omliggende woningen en een winkel. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De recherche is nog op zoek naar de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.

politie

Rond 03.40 uur komen er meerdere meldingen binnen bij het Operationeel Centrum van een grote explosie in Amsterdam Noord. Al snel wordt duidelijk dat de explosie heeft plaatsgevonden bij een geldautomaat aan de Sperwerlaan. De omgeving wordt ruim afgezet en meerdere politie-eenheden, waaronder een politiehelikopter, worden ingezet om te zoeken naar meerdere verdachten. Helaas worden de verdachten niet meer aangetroffen. Recherche, Forensische Opsporing en een Teamleider Explosieven en Veiligheid hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Er is geld aangetroffen op straat en inbeslaggenomen voor verder onderzoek. Het is onbekend of de daders ook geld hebben buitgemaakt. 

 

Getuigenoproep

 

De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien? Heeft u informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier is het ook mogelijk om informatie door te geven of beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.

Bel met de politie

0900-8844