Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt lijkvinding Distelweg

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie is maandag 20 september 2021 een onderzoek gestart nadat op een braakliggend terrein aan de Distelweg een overleden man onder verdachte omstandigheden is aangetroffen. Hoewel de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer nog onderwerp van onderzoek zijn, zoekt de politie naar specifieke getuigen.

Agenten namen rond 17.30 uur een kijkje op het bouwterrein aan de Distelweg na een melding van een voorbijganger. De aangetroffen persoon blijkt al te zijn overleden. Het is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Met alle scenario’s wordt rekening gehouden.

Brand
Door medewerkers van Forensische Opsporing is maandagavond in en rondom de vindplaats van het stoffelijk overschot onderzoek verricht. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de dood van de man mogelijk verband houdt met een brand op dezelfde locatie op de Distelweg op vrijdagavond 17 september 2021. Rond 23.15 uur krijgt de politie die avond een melding over een brand langs het IJ, achter een hek, op zo’n 100 meter van de pont. De politie zoekt getuigen die tussen 22.30 en 23.30 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Distelweg of op de pont die vanaf daar vaart naar de Pontsteiger aan de andere kant van het water. Denk bijvoorbeeld aan personen die naar brandlucht of benzine roken.

Camerabeelden
De politie doet momenteel onderzoek naar de lijkvinding. Help ons mee deze zaak op te lossen en laat het weten als je meer informatie hebt. Ook zijn camerabeelden van de omgeving en toegangswegen van en naar de Distelweg meer dan welkom. Neem contact op met ons via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.