Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigenoproep straatroof van een tiener

Laatst gewijzigd op:

Eemnes - Op maandagavond 30 augustus 2021 wordt een tiener aan de Fazantenhof in Eemnes het slachtoffer van een poging tot een straatroof. De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen.

Politieauto

Rond 21:00 uur is de jongen samen met zijn zus bij de Skatebaan in de buurt van het ‘Huis van Eemnes’ als er een groep jongeren aankomt en vraagt of ze spullen bij zich hebben. De jongen besluit naar huis te vluchten en rent met zijn step in de richting van Patrijshof/Noordersingel. Daar haalt de groep jongeren hem in en omsingelen hem. Een van de jongeren, een jongen van ongeveer 16 jaar oud, grijpt de minderjarige bij de keel en vraagt om geld en een telefoon. Het slachtoffer begint te schoppen en te gillen en de groep vlucht weg.

Signalement
Van de zestienjarige jongen is het volgende signalement bekend:

Het is een blanke jongen van ongeveer 16 jaar oud en circa 1:70 meter lang. Het valt op dat hij veel pukkels heeft in zijn gezicht. Hij draagt een wat dikkere zwarte jas en een zwarte spijkerbroek met mogelijk zwarte Puma gympen. Hij heeft bruin haar en fietst op een soort ‘bakkersfiets’.

Melden
Hebt u iets verdachts gezien of gehoord? Hebt u camerabeelden waar deze groep jongeren op te zien is? De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen. Neem dan contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, waar u direct beeldmateriaal kunt uploaden. U kunt eventueel ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.