Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verkeersirritatie leidt tot mishandeling en poging tot doodslag

Gepubliceerd op:

Wouwse Plantage - Wat begon met een irritatie over het niet in kunnen halen van een tractor, eindigde zaterdagmiddag in een handgemeen waarbij klappen vielen en waarbij de tractor op de auto inreed en deze met een hooischudder doorboorde.

Zaterdagmiddag reed een inwoner van Huijbergen (73) samen met zijn vrouw (70) over de Plantagelaan in de Wouwse Plantage. Voor hem reed een tractor. Tot twee keer toe probeerde de bestuurder van de personenauto door richting aan te geven te laten weten dat hij de tractor links wilde inhalen. De bestuurder daarvan (43) voorkwam dat echter door steeds naar links te sturen. Na de tweede inhaalpoging zette de tractorbestuurder zijn voertuig stil voor de auto en stapte uit. Ook de automobilist stapte uit en er ontstond een woordenwisseling waarbij de vrouw in de auto bleef zitten. Inmiddels waren en enkele getuigen die het voorval gade sloegen. Zij zagen dat de woordenwisseling uitliep op een handgemeen, waarbij de tractorbestuurder de automobilist tegen de grond sloeg en hem daar nog en trap gaf. Daarna stapte hij op zijn tractor en reed hij met snelheid achteruit tegen de auto van het slachtoffer waar nog steeds diens vrouw in zat. Toen de tractor de auto raakte doorboorde een van de hooischudders (pinnen) de motorkap. Hierna reed de verdachte weg.

De gewaarschuwde politie nam een aangifte op van mishandeling en poging tot doodslag. Korte tijd later hielden zij de verdachte in zijn woning in de Wouwse Plantage aan.