Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Explosief op straat aangetroffen

Op de Hommerterweg is zondagochtend rond 08.00 uur een explosief op de stoep aangetroffen. Omdat de politie al snel kon vaststellen dat er sprake was van een reëel risico, werd een vijftiental woningen uit voorzorg ontruimd.

xxx

De hulpdiensten schaalden gezamenlijk op en de EOD werd opgeroepen om het explosief onschadelijk te maken. De directe omgeving werd door de politie ruim afgezet. Dit gebeurde enerzijds voor de veiligheid van buurtbewoners en anderzijds om de hulpdiensten en de EOD in de gelegenheid te stellen hun werk te kunnen doen. De bewoners die hun pand tijdelijk moesten verlaten, konden bij een zorginstelling in de buurt terecht. De meeste bewoners kozen ervoor om naar familie of vrienden te gaan. 

Rond de klok van 13.00 uur werd het inmiddels onschadelijk gemaakte explosief door de EOD meegenomen om in een zandgroeve in de omgeving gecontroleerd tot ontploffing te laten brengen. Wie verantwoordelijk is voor het achterlaten van het explosief en waarom het in de straat werd achtergelaten, is momenteel onbekend. Dit maakt onderdeel uit van het verdere politieonderzoek. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord dat in verband kan staan met het aangetroffen explosief.