Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw overleden op straat na steekincident

Laatst gewijzigd op:

Den Bosch - Vanochtend, 8 september, overleed een 34-jarige vrouw aan haar verwondingen nadat zij werd neergestoken aan het Ploossche Hof. Een 31-jarige verdachte is aangehouden.

Vrouw overleden op straat na steekincident

Rond 9.45 uur hebben meerdere omstanders het steekincident zien gebeuren. De vrouw werd meerdere keren gestoken door de man. Ze raakte hierbij zwaargewond. Hulpdiensten hebben alles gedaan om de vrouw te redden, maar dit mocht helaas niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse op straat.

De vrouw had tijdens het incident een 1-jarig kind bij zich. Het kind is ongedeerd gebleven en direct opgevangen. Omstanders die het zagen gebeuren, wisten de verdachte tegen te houden. Toegesnelde agenten namen de verdachte van hen over en hielden hem aan. Hij zit vast voor verder onderzoek op het politiebureau.

Onderzoek

De omgeving van het Ploossche Hof werd direct ruimschoots afgezet voor onderzoek. We hebben ter plaatse met een aantal belangrijke getuigen gesproken. Ook de familie van het slachtoffer werd meteen van het trieste voorval op de hoogte gesteld en opgevangen. Forensische specialisten zijn nog altijd ter plaatse voor het doen van sporenonderzoek. Alle details worden vastgelegd en zijn van belang in het verloop van het onderzoek. Onderwerp van onderzoek is uiteraard ook wat er nu precies tussen de twee is voorgevallen.

Het slachtoffer en de verdachte hadden een kind met elkaar, het kindje dat vanmorgen aanwezig was. Het slachtoffer was op bezoek bij familie in de buurt. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Impact

Waarschijnlijk zijn veel mensen vanochtend getuige geweest van dit heftige incident en hebben ze het slachtoffer zien liggen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit grote impact op iemand kan hebben. Ook voor u is er slachtofferhulp beschikbaar als u daar behoefte aan heeft. Neem dan contact met ons op via 0900-8844.

Getuigen

Bent u getuige geweest van het incident en hebben we nog niet met u gesproken, dan komen we alsnog graag in contact. Ook als u beschikt over camerabeelden of andere belangrijke informatie heeft die ons kan helpen, dan horen we dat graag! Neem dan contact met ons via 0900-8844. Anoniem bellen kan natuurlijk ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.