Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na plofkraak in Osdorp

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De Amsterdamse recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die in de vroege ochtend van zondag 14 augustus 2022 heeft plaatsgevonden op een geldautomaat in Osdorp.

plofkraak

Rond 05.00 uur komen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van de Pieter Calandlaan ter hoogte van het Ecuplein. Toegesnelde politiemensen constateren dat een aanwezige geldautomaat is geforceerd met - vermoedelijk - explosieven. De gevel is flink beschadigd geraakt door de enorme knal. Door de explosie is brand ontstaan in en rondom de automaat. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Hoewel er veel schade is aan het pand zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht, de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.

Getuigen zagen na de plofkraak een donkere scooter met twee personen wegrijden vanaf het Ecuplein naar het Zwarte Pad, en via het fietspad en de Wijsentkade richting De Alpen. Agenten zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen. De recherche spreekt graag met getuigen, of mensen die meer informatie hebben over deze plofkraak. Ook beelden van de twee personen op de scooter zijn zeer welkom. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van het onderzoeksteam.