Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man in been geschoten bij aanhouding

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - Bij een geweldsincident afgelopen nacht in Utrecht moeten agenten om de verdachte aan te houden geweld toepassen. De verdachte werd daarbij eerst getaserd en daarna door een agent in zijn been geschoten.

Logo politie

Zaterdagavond 20 augustus rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Vlampijpstraat een man een omstander zou bedreigen. Nabij de kruising van de Vlampijpstraat en de Tractieweg zagen de agenten de vermoedelijke verdachte lopen. Toen ze hem aanspraken, zagen zij op enig moment dat de man een mes in zijn handen had. De agenten moesten vervolgens geweld gebruiken om de man aan te houden. Hij werd daarbij eerst getaserd. Toen dat  onvoldoende effect had, was een van de agenten genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. De verdachte werd daarbij in zijn been geschoten.  Hierna kon hij worden overmeesterd. De man is vanwege zijn letsel overgebracht naar een ziekenhuis en na  nehandeling ingesloten voor verhoor. 

Zoals gebruikelijk, in situaties waarbij agenten hun vuurwapen gebruiken waarbij een persoon wordt geraakt, verricht de rijksrecherche onderzoek naar het geweldsgebruik van de agenten.