Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bandenprikker actief in Etten-Leur, politie vraagt bewoners extra alert te zijn

Gepubliceerd op:

Etten_leur - De politie waarschuwt voor een bandenprikker die met name na 22.00 uur actief is in de wijk de Griend. Het politieteam Weerijs heeft de afgelopen drie weken al twintig aangiften ontvangen onder meer van eigenaren van auto’s die geparkeerd stonden aan het Marterhof, de Beverdam, Wolvespoor, de Wildbaan en het Otterpad. De zinloze vernielingen zorgen voor veel extra kosten en onbegrip bij de eigenaren.

Rangonderscheidingsteken brigadier

 

Agenten surveilleren op verschillende manieren extra in deze wijk. Bewoners worden gevraagd om oplettend te zijn en direct 112 te bellen als er sprake is van een verdachte situatie. Ook vragen we om camerabeelden waar de dader mogelijk opstaat. Bekijk dus goed de beelden van bijvoorbeeld de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december jl. toen van negen auto’s banden werden vernield. De politie verzoekt alle gedupeerden van dergelijke vernielingen om altijd aangifte te doen.

 

Een van de gedupeerden die aangiften deed, meldt dat bij zijn auto de twee achterbanden waren lek gestoken. De auto moest worden opgesleept. Alleen al bij hem bedragen de kosten van de nieuwe banden 330 euro en daar komen de sleepkosten nog bij.