Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Update: Tweede verdachte aangehouden voor dodelijke schietincident Haardstee

De recherche heeft op maandag 26 december 2022 een tweede verdachte uit Dordrecht aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident aan de Haardstee in Amsterdam-Zuidoost op vrijdagavond 23 december. Bij het schietincident kwam een 17-jarige jongen om het leven. Op zondagmiddag 25 december werd al een 16-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden.

Logo politie

Op de bewuste avond kreeg de politie rond 22.30 uur de melding dat er was geschoten aan de Haardstee. Een 17-jarige jongen raakte gewond en zijn verwondingen waren dusdanig ernstig dat hij is overleden. De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Twee verdachten werden aangehouden, maar zij bleken niets met het incident te maken te hebben en zijn heengezonden. In het onderzoek kwam al snel een andere verdachte naar voren, een 16-jarige Amsterdammer. Hij is zondagmiddag 25 december in Amsterdam aangehouden. De tweede verdachte heeft zich vandaag gemeld bij het politiebureau. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Dordrecht. Beide verdachten zitten in alle beperkingen, wat betekent dat zij enkel contact met hun advocaat mogen hebben. Om die reden worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Met de aanhoudingen wordt het rechercheonderzoek voortgezet. Informatie en beeldmateriaal blijven zeer welkom voor het onderzoeksteam. Informatie en beeldmateriaal kunnen doorgegeven worden via het onderstaande tipformulier, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Bel met de politie

Bel 0900-8844