Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hilversummer aangehouden voor wapenbezit

Gepubliceerd op:

Hilversum - Gisteren zijn er meerdere wapens gevonden in een woning in Hilversum. Een bewoner werd daarvoor aangehouden. De politie kwam de man op het spoor omdat een van de wapens in een online video werd getoond.

Hilversummer aangehouden voor wapenbezit

De politie ontving een melding dat de verdachte, een 29-jarige man, op Instagram een video had gepost waarin een vuurwapen te zien was. Op basis van die beelden heeft de politie direct actie ondernomen en een inval gedaan op zijn woonadres. Bij de doorzoeking werden twee vermoedelijk alarmpistolen gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen. Daarnaast is er ook een zwaard in beslag genomen. De bewoner is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en zit nog vast voor verder verhoor.

Wapengeweld stoppen

Help mee om wapenbezit en dus wapengebruik te voorkomen. Vermoedt u dat iemand een wapen in zijn of haar bezit heeft? U kunt dat altijd melden bij de politie via 0900-8844. Melden kan ook altijd via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar burgers volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Meld Misdaad Anoniem stuurt de tip die zij van een burger hebben gekregen pas door naar de politie, als iemand écht volledig anoniem is. Bij direct gevaar belt u 112.