Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie rijders onder invloed en partij ondermaatse vis in Zeeuws Vlaanderen

Gepubliceerd op:

Oostburg - Een 40-jarige man uit Zierikzee is afgelopen nacht omstreeks 02.15 uur op de Lange Heerenstraat betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij testte namelijk positief op cocaïne en amfetamine. In zijn auto werden bovendien twee zakken met daarin 61 ondermaatse zeebaarzen aangetroffen. Dat zijn vissen die kleiner zijn dan 42 cm, slechts drie vissen waren groter dan de vereiste 42 cm. Ook de bijrijder, een 38-jarige man uit Koudekerke, is hierover gehoord. Verder zijn er ook nog twee automobilisten betrapt die teveel alcohol hadden genuttigd.

Inbeslagname
De partij vis en drie hengels zijn in beslag genomen. De vis wordt aan een Vogelopvang ter beschikking gesteld.  De bestuurder verklaarde dat hij in Frankrijk, bij Duinkerken gevist had en niets wist van minimale maten. Een arts heeft bloed bij hem afgenomen om het drugsgehalte vast te stellen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te diep in het glaasje gekeken

Een 41-jarige automobilist uit Knokke is vrijdag 4 februari jl. omstreeks 23.45 uur op de Commerswerveweg in Oostburg betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 400 ugl.

Een 20-jarige Rotterdammer werd vannacht omstreeks 01.00 uur op de Sint Jansdijk in Nieuwvliet met zijn auto aan de kant gezet. Deze beginnend bestuurder blies 310 ugl.