Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Pokertoernooi in Ulvenhout stopgezet, aanwezigen krijgen boete

Afgelopen nacht heeft de politie in samenwerking met twee buitengewoon opsporingsambtenaren, die gespecialiseerd zijn in ondermijning, een horecapand aan de Dorpstraat betreden. In het pand was een pokertoernooi gaande. De opsporingsambtenaren maken een bestuurlijke rapportage op voor het in gebruik hebben van een horecalokaliteit terwijl deze gesloten had moeten zijn en voor het illegaal gokken. Daarnaast krijgen alle aanwezigen een boete in het kader van de tijdelijke maatregelen Covid-19 in verband de groepsgrootte / 1.5 meter

logo

Agenten van het Flexteam van het district de Baronie, dat zich onder meer richt op ondermijning, zagen dat er dinsdag 25 januari 2022 omstreeks 21.30 uur veel auto’s geparkeerd werden op de parkeerplaats aan de Mgr. van Hooijdonkstraat. Bij de politie zijn meerdere meldingen binnen gekomen over een horecapand aan de Dorpstraat. Zo werd het geluid van fiches gehoord en meerdere keren gezien dat 10 tot 15 mensen via een poort aan de zijkant naar binnen en vervolgens naar boven gingen. De dienders zagen gisteravond meerdere personen naar binnen gaan. Hierop werd besloten om samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Breda het pand te betreden.

Instap
Bij de instap troffen zij circa vijftien personen die aan een tafel aan het gokken waren. Drie aanwezigen sloegen op de vlucht, twee personen werden achterhaald. Een van hen werd aangehouden ter zake witwassen omdat hij een groot contant geldbedrag zich had. Aan het bureau gaf hij vandaag daar een plausibele  verklaring voor waarna besloten werd de zaak tegen hem te seponeren.