Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee drugsdealers aangehouden in Valkenswaard

Wij hebben twee 21-jarige inwoners van Valkenswaard aangehouden voor het bezit en de handel in verdovende middelen. We verdenken hen daarvan dat zij jarenlang in Valkenswaard en omgeving diverse soorten drugs aan de man hebben gebracht en daarmee verantwoordelijk zijn voor de nodige drugsoverlast in Valkenswaard.

Aanhouding stockfoto

Om deze activiteiten te doen stoppen heeft de recherche van Dommelstroom na onderzoek op heterdaad twee personen aangehouden. Deze personen zijn aangehouden op een locatie in Valkenswaard waar zij een bonte verzameling van hard- en softdrugs bewaarden. Bij een van de verdachten is na fouillering een mes aangetroffen.

Drugsoverlast kent verschillende verschijningsvormen zoals verstoring van de openbare orde, diefstal, en gevoelens van onveiligheid bij inwoners.

Wat doet de politie tegen drugsoverlast?

Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Ook houdt de politie zich actief bezig met de bestrijding van drugsoverlast en het toezicht op druggebruik. Zij doet er alles aan om de overlast die druggebruikers, dealers en drugsrunners te beperken.

Melden helpt!

Als u een verdachte situaties ziet waarbij u vermoedt dat er drugs gebruikt of verhandeld worden, kan u dit melden aan de politie. U kunt dan bellen met 0900-7788.

Wit u dat u ook anoniem iets kunt melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis).
U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.