Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Hillegommer aangehouden voor drugshandel en witwassen

Een 54-jarige man uit Hillegom werd vrijdag 24 juni aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en witwassen. Hij is voor verhoor ingesloten en is op maandag 27 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris, die bepaalde dat de verdachte in ieder geval nog 14 dagen vast zit.

Politielogo op zijkant politieauto

De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek was een onderzoek gestart naar de spreekwoordelijke handel en wandel van de verdachte, omdat informatie was binnengekomen dat de man zich schuldig zou maken aan drugshandel en witwassen. Op vrijdag 24 juni werd besloten om de woning van de verdachte binnen te treden en te doorzoeken. Nadat er geld en verdovende middelen werden aangetroffen, werd de verdachte aangehouden.

De man zit vast voor verhoor en is op 27 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen wordt verlengd. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit
Drugscriminaliteit, uitbuiting van werknemers (arbeidsuitbuiting) en witwassen worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen. 

Schouder aan schouder
De buurgemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen staan schouder aan schouder met de politie en het openbaar ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. De gemeenten sluiten daarmee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.