Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Verdachte aangehouden voor branden in omgeving Schipborg en Zeegse

Laatst gewijzigd op:

Schipborg/Zeegse - Op zaterdag 14 mei heeft de politie een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak in Tynaarlo. Uit ons onderzoek is later gebleken dat de man ook in verband kan worden gebracht met de branden in de omgeving van Zeegse en Schipborg in de nacht van 12 op 13 mei. De man zit nog vast en is verdachte in ons onderzoek naar de branden.

In de nacht van 12 op 13 mei zijn er meerdere branden geweest in de omgeving van Schipborg en Zeegse. Vanaf 04.50 uur zijn er vijf branden bij ons gemeld. We sluiten op dit moment brandstichting niet uit. De recherche en Forensische Opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van de branden. Daarin bekijken we uiteraard ook of er een verband is tussen deze verschillende branden.

Politie op zoek naar getuigen

We zijn op zoek naar getuigen of omwonenden die mogelijk beschikken over camerabeelden. Ook komen we graag met u in contact als u afgelopen nacht iets verdachts heeft gezien in de omgeving van Schipborg of Zeegse. Wellicht heeft u iemand in uw omgeving die vanmorgen op een vreemd tijdstip thuis is gekomen of iemand die een brandlucht bij zich draagt.

Heeft u meer informatie over een of meerdere branden? Beschikt u mogelijk over camerabeelden? Deel deze informatie dan met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.