Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onrustig in Rotterdam-Centrum na finale AS Roma - Feyenoord

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Duizenden Feyenoord supporters trokken woensdagmiddag en -avond naar Rotterdam om in de Kuip en elders in de stad de finale van de Conference League te zien op grote schermen. Feyenoord verloor en het werd na afloop korte tijd onrustig in het centrum van de stad. Tot nu toe zijn er 72 aanhoudingen verricht. UPDATE: het gaat om 79 aanhoudingen in plaats van 72. Deze aanhoudingen zijn allemaal in de nacht van woensdag op donderdag verricht. Er zitten nog vier arrestanten vast vanwege diverse geweldsincidenten.

feyenoord AS roma

Bron afbeelding: MediaTV

In aanloop naar en tijdens de wedstrijd was de sfeer goed. Na afloop vertrok het merendeel van de teleurgestelde fans direct naar huis. In het algemeen verliep deze uitstroom prima. In het centrum ontstonden op verschillende locaties opstootjes en werden vernielingen aangericht. Ook werd er met vuurwerk en fakkels gegooid. De veroorzaakte schade wordt in kaart gebracht. Korte charges van de Mobiele Eenheid waren nodig om de rust te herstellen, waarbij ook de waterwerpers zijn ingezet. Twee agenten raakten gewond, door een gegooid glas en een steen. Ze zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Kort na middernacht keerde de rust terug.

Aanhoudingen
Tot nu zijn 72 mensen aangehouden. Om de identiteit van nog niet aangehouden verdachten te achterhalen, worden camerabeelden veilig gesteld. Heeft u zelf meer informatie? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook.

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070