Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote vechtpartij op kermis Anton de Komplein: politie zoekt getuigen en mogelijke gewonden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Vrijdagavond 27 mei 2022 heeft er op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost een vechtpartij plaatsgevonden. Er was daar een kermis gaande en er zou een grote groep personen bij de vechtpartij betrokken zijn geweest. De politie kon ter plaatse twee verdachten aanhouden. Omdat nog niet helemaal duidelijk is wat er precies gebeurd is en wie hier bij betrokken zijn geweest, spreekt de recherche graag met getuigen. Daarnaast wil de recherche weten of er mogelijk gewonden zijn gevallen, bij het incident is namelijk een vermoedelijk ongewild schot gelost.

Detailopname surveillancewagen

Rond 22.00 uur kwam de melding binnen dat er op de kermis een vechtpartij gaande zou zijn tussen zeker vijftig personen. Agenten snelden zich naar de locatie en troffen daar inderdaad een aantal vechtende mensen aan. Op het moment dat zij de politie zagen, sloegen deze mensen allemaal direct op de vlucht. Eén van hen gooide tijdens het wegrennen ook een vuurwapen weg en het vuurwapen ging af. Kort daarna hielden agenten twee verdachten aan en hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. Onderzoek in de omgeving leverde verder de vondst van het weggegooide vuurwapen en een ander wapen op.

Getuigen en/of gewonden gezocht

De recherche probeert nu te achterhalen wat er zich op de kermis heeft afgespeeld en wie hier iets mee te maken hebben gehad. Hulp van de burger is daarbij belangrijk en de recherche is daarom op zoek naar getuigen. Verder wil de recherche weten of er mensen gewond zijn geraakt bij de vechtpartij en dan met name door het schot dat gelost is toen één van de verdachten het vuurwapen weggooide. Dit schot is vermoedelijk ongewild geweest en zou iemand geraakt kunnen hebben. Op dit moment zijn er geen gewonden bij de politie bekend.

Informatie delen

Kunt u de recherche verder helpen en/of wilt u in contact komen met de politie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier om digitaal tips te melden. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.