Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen vernieling bedrijfspand

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - De politie onderzoekt een incident waarbij zaterdag 12 november om 02.50 uur bij een bedrijfspand aan de Postironweg een explosie plaatsvond. De politie zoekt daarbij ook naar getuigen.

Getuigen gezocht

Omstreeks 02.50 uur kwamen er op het Operationeel Centrum van de politie meerdere meldingen van een explosie bij een bedrijfspand. Ter plaatse zagen agenten dat een klein vuurtje woedde bij de ingang. Uit onderzoek bleek toen het vuurtje geblust was dat dat vermoedelijk was ontstaan na het tot ontploffing brengen van een explosief. Niet duidelijk is of het incident de bedoeling had om toegang tot het pand te verkrijgen of anderszins.

Uit onderzoek is het volgende gebleken. De explosie is gepleegd op zaterdag 12 november 2022 tussen 02:50 uur en 02:52 uur in de omgeving van Positronweg te Utrecht. Vluchtroute van mogelijke verdachte: Lopend richting Nautilusweg/Savannahweg. Onbekend hoe de dader het Industrieterrein heeft verlaten

Signalement: Donkere broek, lichtere bovenkleding, lichtere pet, lichtere schoenen.

De politie zoekt getuigen en camerabeelden
Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Maakt u gebruik van een deurbelcamera of dashcam in de omgeving van de Postironweg in Utrecht?  We zoeeken een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement? Een onbekend voertuig (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving? Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord? Camerabeelden, foto's en/of andere informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?

Of heeft u meer andere informatie over het incident bij de woning en of de dader? Dan vragen wij u deze te delen via het tipformulier hieronder of te bellen met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.