Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Partij professioneel knalvuurwerk aangetroffen in bestelbus

Gepubliceerd op:

Berkel-Enschot - De politie heeft donderdagavond in een bestelbus een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om circa 57 kilo professioneel zwaar knalvuurwerk. De bestuurder van het busje, een 21-jarige man, werd aangehouden. Hij is al vaker met de politie in aanraking geweest.

Vuurwerk

Agenten controleerden donderdag 17 november 2022 omstreeks 20.30 uur op de Proosdijstraat een bestelbus bestuurd door een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens de controle werd in de  laadruimte een grote partij professioneel knalvuurwerk aangetroffen. Het gaat onder meer om shells. Hierop is de bestuurder aangehouden.


Oproep
De politie is vraagt eenieder om alert te zijn op de opslag van partijen illegaal vuurwerk in bijvoorbeeld woningen, garageboxen en bestelauto’s. De aanwezigheid van dergelijk explosief materiaal levert gevaar op voor omwonenden.   Heeft u het vermoeden van de opslag van partijen vuurwerk of van de illegale verkoop daarvan. Bel dan met de politie op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.