Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Woning Driebergen-Rijsenburg gebruikt voor drugsgebruik door minderjarigen

Vrijdagavond 18 november trad de politie binnen in een woning aan de Van Berckstraat in Driebergen-Rijsenburg. De aanleiding was een aantal anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem over drugsgebruik door minderjarigen in de woning. Dit zou gebeuren met medeweten van de 34-jarige bewoonster van de woning. Bij het binnentreden werden vier minderjarige jongens aangetroffen.

Jongerenhonk in woning

De politie ontving anonieme meldingen dat de woning van de 34-jarig bewoonster werd gebruikt door jongeren voor drugsgebruik. Na nader onderzoek besloot de politie de woning te betreden. Drie jongens van 15 en één jongen van 16 verstopten zich in de zolderruimte van de woning, die werd gebruikt als jongerenhonk. Eerder op de avond zag de politie nog een paar jongeren het pand verlaten.

Drugs en gestolen fietsen

De bewoonster van het pand was in het bezit van verschillende soorten soft- en harddrugs in kleine hoeveelheden. Ook zijn meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De drugs en fietsen zijn in beslag genomen. Omdat het geringe hoeveelheden betreft is de bewoonster niet aangehouden, wel wordt een proces-verbaal aangemaakt voor de gestolen fietsen.

Zorgmelding Veilig Thuis

Voor zowel de vier minderjarige jongens als de twee kinderen van bewoonster, die niet in de woning aanwezig waren, is een zorgmelding aangemaakt voor Veilig Thuis. De situatie is inmiddels aan de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug gerapporteerd. Mogelijk komen hier bestuurlijke maatregelen uit voort om herhaling te voorkomen.

Misdaad Anoniem

De politie kwam de situatie op het spoor door tips via Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad.  Anoniem melden kan via de website of via telefoonnummer 0800-7000.