Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten mishandeling Utrecht hebben zich gemeld

Gepubliceerd op:

Utrecht - In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei 2022 werd een 21-jarige jongen ernstig mishandeld op de Potterstraat. De camerabeelden hiervan werden in Bureau Hengeveld, op social media en op 22 november in Opsporing Verzocht getoond. Dezelfde avond meldden de twee verdachten zich.

Cameratoezicht

In die nacht rond 01:00 uur vond er een vechtpartij plaats op de Potterstraat. Hierbij raakte twee jongens, van 17 en 21 jaar oud, gewond. Zij kregen meerdere klappen van twee andere jongens. Zo hard dat de 21-jarige jongen bewusteloos op de grond valt. De twee verdachten gingen er op de fiets vandoor.

Cameratoezicht volgde de daders toen ze wegfietsten. Bij het onderzoek naar de verdachten beschikte de politie hierdoor over zeer bruikbare camerabeelden. Deze beelden werden getoond in de opsporingsprogramma’s van Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld en gedeeld op de sociale mediakanalen van Politie Midden-Nederland.

Mannen mishandeld in Opsporing Verzocht

De verdachten meldden zich uiteindelijk na de uitzending van Opsporing Verzocht op 22 november. De verdachten, een 27-jarige en 30-jarige man uit Amsterdam, worden ontboden voor verhoor.

Omdat de verdachten op de beelden zijn geïdentificeerd, zijn de beelden offline gehaald. De politie vraagt mensen die de beelden nog bezitten om deze niet verder te verspreiden, maar te verwijderen.