Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht dodelijk schietincident Almere

Gepubliceerd op:

Almere - Bij een schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 22.15 uur ’s avonds kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij was nog wel aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

Vermoedelijk waren er nog enkele jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen.
Direct na het schietincident is een rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan.

Grootschalig opsporingsonderzoek
De politie is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart en doet onderzoek naar wat er op de Hildo Kropstraat in de avond van donderdag 3 november heeft afgespeeld. 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier hieronder. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op.

Beelden
In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.