Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Tweede verdachte overval brillenzaken Weesp aangehouden

Dinsdagochtend 8 november, is een tweede verdachte aangehouden in verband met twee overvallen op brillenzaken in Weesp. De overvallen vonden op dinsdag 18 oktober direct achter elkaar plaats in de Nieuwstraat in Weesp. De twee overvallers maakten bij de overvallen gebruik van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, namelijk een alarmpistool en bedreigden daar het aanwezige personeel mee. In een van deze zaken werd geld uit een kassa buitgemaakt en in de tweede zaak kwam het tot een gevecht met het personeel.

Politieagent op de rug

Een van de verdachten rende direct weg en de tweede volgde na een gevecht ook al snel. Korte tijd later werd, in de omgeving, één van de twee verdachten, 15 jaar oud, direct gepakt en overgedragen aan de toegestroomde politiemensen.

Een rechercheteam van district Oost nam deze overvallen in behandeling en kreeg zicht op een tweede verdachte, een jongeman van 16 jaar. Hij werd vanochtend rond half zeven, door een politie-ondersteuningsgroep, in Zaandam van zijn bed gelicht. De eerste verdachte zit in een huis van bewaring en de vandaag aangehouden verdachte wordt deze week voorgeleid bij een rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.