Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mishandeling in nachtbus; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amstelveen - In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september heeft in een nachtbus een mishandeling plaatsgevonden waarbij een 21-jarige man uit Amstelveen zwaar letsel heeft opgelopen. De mishandeling is rond 04.20 uur gepleegd.

Het slachtoffer stapte rond 04.15 uur samen met een vriend in het stadshart op de nachtbus N57 die richting Aalsmeer ging. Al vrij snel werd duidelijk dat er een grimmige sfeer hing in de bus en kregen de twee vrienden een conflict met twee voor hun onbekende mannen. Eerst bleef het bij een woordenwisseling, maar op een gegeven moment werd het fysiek. Er werd over en weer geslagen en bij de halte Sportlaan ging de deur open en verplaatste het gevecht zich naar buiten.
Halte Sportlaan
Buiten de bus kreeg het slachtoffer een stoot en viel neer. Toen de man op de grond lag, kreeg hij nog meer klappen van één van de mannen. Zijn vriend was in gevecht met de andere man. Door toedoen van een omstander kon de mishandeling en de vechtpartij gestopt worden en stapten de twee onbekende mannen weer de bus in. Het slachtoffer ging daarna direct naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij zijn kaak op meerdere plaatsen heeft gebroken.

Signalementen
Het slachtoffer omschreef de mannen als volgt;

Man 1:
-Ongeveer 1,80 meter;
-Blanke huidskleur;
-Droeg een zwart/donkerblauwe jas.

Man 2:
-Ongeveer 1,85 meter;
-Blanke huidskleur;
-Bruine krullen en de zijkanten opgeschoren;
-Droeg een wit T-shirt.

Getuigen gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die de mishandeling in de bus en/of bij de Sportlaan gezien hebben. Bent u getuige geweest? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld hierbij altijd onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul gemakkelijk onderstaand tipformulier in.

2022206580