Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na beroving van vrachtwagenschauffeurs

Gepubliceerd op:

westdorpe, sas van gent - Meerdere vrachtwagenchauffeurs zijn vannacht, donderdag 20 oktober, op een parkeerplaats aan de Oostpoortweg belaagd en beroofd. De politie doet onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

getuigenoproep

De drie vrachtwagenchauffeurs lagen rond 01.30 uur in hun cabine te slapen. Ze werden wakker toen iemand aan hun cabinedeur trok. Een chauffeur deed open en werd vervolgens belaagd en bedreigd. De daders hebben de cabines doorzocht en spullen meegenomen. Ze zijn op een scooter weggevlucht. De chauffeurs zijn niet gewond geraakt. Bij een chauffeur, die op de Tractaatweg net over de Belgische grens geparkeerd stond,  hebben de daders geprobeerd de vrachtwagen binnen te komen maar deze chauffeur wist dit te voorkomen door te claxonneren.

 

Signalement van de daders

Het gaat vermoedelijk om drie daders met (licht) getinte huidskleur, die op één scooter zaten. Een van de daders had een rode doek voor zijn gezicht. Zeer waarschijnlijk is een van de mannen gewond in zijn gezicht. Heeft u informatie over de daders? Laat het ons weten.

Iets gezien?

Bent u getuige geweest van de berovingen of heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de parkeerplaats? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.  Meldingen kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.