Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Waarschuwingsschoten gelost Driebergen na achtervolging

Laatst gewijzigd op:

Driebergen - Maandagochtend 3 oktober rond 07.15 vond in het Duitse Wesel een carjacking plaats waarbij mogelijk gebruik is gemaakt van een vuurwapen.  De Duitse politie zette een opsporingsbericht ook bij de Nederlandse politie uit omdat het zeer goed mogelijk was dat de verdachte richting Nederland reden.

politie

UPDATE 4 oktober 2022: In eerdere berichtgeving werd melding gemaakt van een 2de verdachte waar de politie nog naar op zoek was. Uit meerdere getuigenverklaringen concluderen wij dat er sprake is van slechts één inzittende. Het gaat hierbij om de aanhouding die al is verricht. Er wordt dus niet meer gezocht naar een tweede inzittende.    

Originele bericht: 

Rond 9.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto, die opvallende kenmerken heeft, rijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee  politiehelikopters  de vluchtende auto vanuit de lucht.

Botsing

Bij de afrit A12 Driebergen kwam de auto tot stilstand nadat hij in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

Waarschuwingsschoten

Getuigen vertelden dat de inzittende er te voet vandoor waren gegaan. De inzittende werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

Vuurwapengevaarlijk

Naar een  mogelijk tweede verdachte is met man en macht naar gezocht. Omdat er sprake was van een vuurwapen is, stopte er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist. De Hoofdweg in Driebergen is enige tijd afgesloten geweest omdat daar de gestolen auto stond. Uit meerdere getuigenverklaringen is echter geconcludeerd dat er geen sprake is van een tweede verdachte.