Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Update: Slachtoffer (30) schietincident Tiendplein overleden

Het slachtoffer van het schietincident afgelopen zaterdag aan het Tiendplein in Rotterdam is helaas overleden. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten helaas niet meer baten. Rond 22:20 vond het incident plaats. Het is onduidelijk wat er aan het schieten vooraf is gegaan. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto: Nieuws op Beeld

Signalement schutter
De schutter droeg donkere kleding en een capuchon. Na het schieten vluchtte hij vanaf het Tiendplein de Zijdewindestraat in.
Het onderzoek is in volle gang. De politie is in gesprek met getuigen van het incident en er worden camerabeelden veilig gesteld. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek op de plek van het incident.

Help het onderzoek met foto’s en filmpjes
Van groot belang voor het onderzoek zijn camerabeelden, foto’s en filmpjes. Heeft u die van het Tiendplein of van de vluchtroute van de schutter in en rondom de Zijdewindestraat? Laat het ons weten en upload ze gemakkelijk via het tipformulier.
Op het Tiendplein waren veel mensen aanwezig tijdens het incident. Waarschijnlijk zijn er ook veel getuigen geweest van de schietpartij. Heeft u iets gezien/ gehoord of kunt u meer vertellen over de toedracht? Neem dan contact op met de politie. Er zijn meerdere manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door te bellen naar 0900-8844 of anoniem door te bellen naar 0800-7000. Beelden en andere tips delen kan via het tipformulier.