Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verkeersongeval Schipholweg

Dinsdag 4 oktober rond 15.45 uur heeft er op de Schipholweg een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een tankauto zonder gevaarlijke stoffen en een personenbusje met negen inzittenden. Zeven personen werden naar het ziekenhuis vervoerd. De 54-jarige bestuurder van het busje is aangehouden.

VOA (Verkeersongevallenanalyse) doet onderzoek

Aan het eind van de middag kwam bij de meldkamer een melding binnen van een verkeersongeval op de Schipholweg. De hulpdiensten gingen direct naar het incident. Zes personen uit verschillende Oost-Europese landen en de bestuurder van het busje werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 71-jarige man uit Badhoevedorp die de tankauto bestuurde bleef ongedeerd.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar het ongeval. Hiervoor is ter plaatse technisch- en sporenonderzoek gedaan, zijn er alcohol- en drugstesten afgenomen en worden meerdere getuigen gesproken. In het kader van het onderzoek werd ook de bestuurder van het personenbusje, een 54-jarige man uit Polen, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ook is er bloed afgenomen voor verder onderzoek. Na verhoor werd hij heengezonden.

Het onderzoek wordt voortgezet.

2022206403