Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar geweldsincident

Laatst gewijzigd op:

Leeuwarden - De politie onderzoekt een geweldsincident dat zondagavond rond half zeven plaats vond in het station aan de Stationsweg in Leeuwarden. Bij dit incident zijn twee personen betrokken, die beide gewond zijn geraakt.

utrecht, afzetting, afzetlint, politielint, niet betreden, stockbeeld, algemeen, detail, detailfoto, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

In het onderzoek tot nu toe is vastgesteld dat de twee betrokken personen, een man van 22 uit Leeuwarden en een minderjarige jongen uit de gemeente Sûdwest Fryslân,  vermoedelijk met elkaar op het station hebben afgesproken en daarbij in gevecht zijn geraakt. De man is hierbij met een voorwerp op zijn hoofd geslagen waarna de jongen is gestoken.
De jongen is weggerend en in het water terecht gekomen. Dankzij een omstander die hem achterna is gesprongen kon hij samen met twee agenten uit het water worden gehaald. Beide betrokkenen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Leeuwarder werd na ontslag uit het ziekenhuis aangehouden. De jongen verblijft nog in het ziekenhuis. In het onderzoek zullen beide betrokkenen als verdachte worden verhoord. Hieruit zal duidelijk moeten worden wat de aanleiding is geweest van dit geweldsincident.

Update 14 september

De politie is in dit onderzoek op zoek naar een belangrijke getuige. Deze man heeft na het incident aan de Stationsweg een Albert Heijn tas die hij had gevonden in het stationsgebouw aan NS personeel overhandigd. We komen graag met hem in contact omdat hij mogelijk informatie heeft die ons verder kan helpen in het onderzoek. Ook andere personen die getuige zijn geweest van het incident en nog niet met ons hebben gesproken, roepen we op zich bij ons te melden. Bel 0900-8844.