Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Steekpartij Zaandam, verdachten aangehouden

De politie is vrijdagavond om tien over zes door een buurtbewoner gealarmeerd dat op de Molenmakerstraat een steekpartij had plaatsgevonden. Er zou een worsteling hebben plaatsgevonden met meerdere personen. Terplekke trof de politie een 16-jarige jongen op de grond liggend, met steekverwondingen in het lichaam. Hij is na een eerste behandeling door personeel van de eveneens gealarmeerde ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, alwaar hij ook aangifte deed.

Politielogo op zijkant politieauto

Een andere buurtbewoner meldde de politie dat hij een andere gewonde jongen zag in de omgeving die zich verstopt hield. Zijn signalement kwam overeen met het opgegeven signalement van een der verdachten bij de worsteling. Hij, een 17-jarige inwoner van Zaandam, is aangehouden. Hij bleek licht gewond aan een hand.

Verder kon aan de hand van de verklaringen van getuigen een andere verdachte, een 18-jarige Zaandammer, geïdentificeerd worden. Hij is aangehouden. Bij deze aanhouding is een vuurwapen inbeslaggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex van de politie.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het geweldsincident. 

2022187877