Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt verdachte aan na schietincident Pompenburg/ Hofplein

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Agenten hebben een 25-jarige verdachte aangehouden na een schietincident aan het Hofplein in Rotterdam. Er is een slachtoffer met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen die meer weten over het incident.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

Omstreeks vijf uur in de nacht hoorden agenten die in het centrum aan het werk waren meerdere schoten. Hierbij zijn ze meteen op verkenning uit gegaan. Op het Pompenburg troffen ze het gewonde slachtoffer, een 27-jarige Rotterdammer. Al snel kon een verdachte middels een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden worden. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam. De politie heeft bij de aanhouding ook een waarschuwingsschot gelost. Er is een vuurwapen in beslag genomen. Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar is met verwoningen naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigen gezocht
Ondanks dat een verdachte is aangehouden, is het onderzoek zeker nog niet afgerond. Het onderoek is in volle gang en daarbij kan de politie de hulp van getuigen en camerabeelden goed gebruiken. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer weten over dit incident en/of de verdachte. Ook camerabeelden zijn welkom. Heeft u iets gezien of gehoord? Geef het door aan ons via de onderstaande opties.