Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aanranding meldt zich al voor uitzending Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Breda, Dongen, Tilburg - Een eerder aangekondigd item voor de uitzending van Bureau Brabant van maandag 3 oktober aanstaande over de aanranding van een 18-jarige vrouw vervalt. Het gaat om een gebeurtenis die zich afspeelde op 24 oktober 2021 in het toilet van een café in de Bredase binnenstad. Tijdens de opname vertelde het slachtoffer over de impact daarvan op haar leven. Afgelopen donderdag 29 september jl. meldde zich de verdachte, een 23-jarige man, bij de zedenpolitie in Breda. Hij had via via gehoord over de komende uitzending en is degene die op de beelden staat. Uit onze regio staan voor komende maandag in het opsporingsprogramma van Omroep Brabant nog twee zaken gepland, namelijk cybercrime in Dongen en fietsdiefstal in Tilburg.

aanranding

Cybercrime (spoofing) in Dongen
Een 79-jarige inwoonster van Dongen wordt op maandag 13 december 2021 door een crimineel gebeld die zich uitgeeft als bankmedewerker. Volgens de oplichter waren er verdachte transacties op haar rekening gaande.  Er zou een collega van hem langs komen om het pasje op te halen omdat deze zo snel mogelijk vernietigd moest worden. Hij gaf de vrouw nog een cijfercode door die de ophaler zou moeten opzeggen. Even later werd er inderdaad aangebeld. Er stond een blanke man met donker haar voor de deur die exact de eerder doorgegeven code noemde. Ze gaf hem daarop in goed vertrouwen de bankpas mee. Kort daarna werd daarmee verschillende keren gepind en bijna 3000 euro mee opgenomen. De pinner staat op beeld.

Fietsendief in Tilburg
Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg worden op zondag 12 jun 2022 omstreeks 15.00 uur de twee fietsen gestolen van een echtpaar uit Udenhout door vermoedelijk dezelfde dader. Het gaat om een zwarte herenfiets van het merk Gazelle type Ultimate S8 met een blauw/zwarte fietstas en een beige / zilverkleurige damesfiets van het merk Koga met aan beide kanten een zwarte fietstas. We hebben de dief op beeld als hij er vandoor gaat op de zwarte herenfiets. Wie herkent deze dief?

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.