Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie doet onderzoek naar aangetroffen overleden persoon

Gepubliceerd op:

Bovenkarspel - In de avond van 12 april is een overleden persoon onder verdachte omstandigheden aangetroffen aan de Bourgondiëweg in Bovenkarspel. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. De politie heeft een 53-jarige man uit de gemeente Stede Broec aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden. De verdachte zit vast op het politiebureau voor verhoor. Hij zit in beperkingen wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt.

De politie bezocht de woning 12 april in verband met de vermissing van een persoon. Diezelfde avond werd een overleden persoon aangetroffen. De omstandigheden waren van dien aard dat nader onderzoek noodzakelijk is.

Politieonderzoek
De politie doet uitgebreid onderzoek naar het overlijden en de identiteit van de persoon. Een forensisch onderzoeksteam stelt bijvoorbeeld sporen veilig in de woning en de auto en probeert aan de hand hiervan te analyseren hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. Daarnaast wordt aan buurtbewoners gevraagd of zij iets hebben gezien of gehoord, of misschien bruikbare camerabeelden hebben.

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u de afgelopen dagen iets opvallends gezien in de omgeving van de Bourgondiëweg? Of heeft u op een andere manier informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Neem contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of deel uw informatie via onderstaand tipformulier.

2023073449/2023073449